Нидерландия е поръчала да бъдат произведени в Чехия 9 артилерийски установки

...
Нидерландия е поръчала да бъдат произведени в Чехия 9 артилерийски установки
Коментари Харесай

Нидерландия поръча най-новите гаубици DITA за Украйна

Нидерландия е поръчала да бъдат създадени в Чехия 9 артилерийски установки DITA като част от военната помощ за Украйна. По този мотив и командващият холандската войска военачалник Онно Айхелсхайм е посетил един от двата завода в Чешката република, където ще бъдат създадени модерните гаубици, съобщават от холандското министерство на защитата.

Самоходната гаубица DITA е модерна огнева система с оптимален обхват на пукотевица 39 км. " Украйна има огромна потребност от тези оръжия ", се показва в известието на пресслужбата на министерството.

Чешката компания Excalibur Army създава 155-мм оръдие DITA, създадено въз основата на Dana vz.77, който също е на въоръжение в украинската войска, написа " Фокус ".

Самоходната гаубица DITA е модерна огнева система с оптимален обхват на пукотевица 39 км. Тя има високо равнище на автоматизация със единствено двама души екипаж и комплект от муниции от 40 снаряда. Снарядите се зареждат автоматизирано. Цифровата система за ръководство разрешава изстрелването на 6 изстрела в минута за загряване на цевта и 5 изстрела в минута в естествен режим на работа.

" Украйна има огромна потребност от тези оръжия ", се показва в известието на пресслужбата на министерството.

Същевременно Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви в обществената мрежа Х, че изпраща в Украйна новия модел бронирани машини за разминиране Minewolf, които могат дейно да разчистват противопехотни мини на огромна повърхност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР